40er/50er bordkort: Kyskager!

Mmmmhhh, kyskager..! Små søde sukkerbomber i fine farver med lækker smag! Jeg valgte at bruge disse som bordkort til mit eget bryllup!
Man kan vælge at købe kagerne færdige (hvilket jeg gjorde!) og dermed spare en masse tid. Det er dog ikke sikkert så, at man kan få dem i den farve og facon, man gerne vil have. For alle dem, der gerne selv vil have kontrol over, hvordan kyskagerne skal være, følger her en opskrift på disse lækre toppe:





(Denne er til ca 50 stk alm størrelse!)

Indgridienser:

2 past. æggehvider
100gr. sukker
ca 1/2 spsk. eddike
evt. frugtfarve


Fremgangsmåde:

Pisk hviderne helt stive. Lav evt testen, hvor du vender skålen på hovedet (gør det henover dit eget hovede for ekstra spænding ;)). Hvis hviderne bliver i skålen, er de klare, hvis ikke.... tja, så skulle de nok have haft mere!
Tilsæt derefter sukker og eddike (og evt farve) og pisk igen til massen er glat.

Kom massen nu i en sprøjtepose og sprøjt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.

Nu sættes det hele i ovnen og bages ved 70grader i ca 8-10 minutter - alt afhængigt af, hvor sprøde de skal være indvendige også!



Men som sagt, for alle de brude, der ikke lige har overskud til det, så er dem fra Brugsen altså også ganske hæderlige!

I kagerne skæres nu en lille rille med en skarp takket kniv. Det er her, man skal være ret forsigtig, for kagerne knækker nemt! Men med tiden finder man ud af, hvor dybt man skal skære og hvor meget man må trykke - regn dog med en del spildte kager!

Selve navneskiltene havde jeg lavet i karton passende til vores farvetema. Den øverste kant er dekoreret med en udstandser købt i hobbyforretningen. Sæt skiltet i kagen - færdig!

Nu skal man bare være lidt forsigtig, når de skal transporteres til feststedet, de er som sagt ret skrøbelige!

Og af egen erfaring kan jeg sige, at disse små lækre kortholdere giver glade gæster! Ikke mindst ved børnebordet. Vores søn på 1 1/2 år, der sad sammen med nogle voksne, spiste i hvert fald hele 5 kortholdere - og var lykkelig..!

Her er vores:







Ingen kommentarer:

Send en kommentar